Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Sudbina Tahira Ćatovića ogledalo povratničkog života u istočnoj Hercegovini

Sudbina Tahira Ćatovića ogledalo povratničkog života u istočnoj Hercegovini

Trebinjska hronika Husein ef. Hodžića

 

Piše: Husein ef. Hodžić

Treći je dan nastao od kako je u prošli četvrtak u selu Đeče, Plana kod Bileće pronađen na svome imanju bolestan Tahir Ćatović, koji od posljedica tada dobijenog moždanog /povratničkog/ udara leži na odjeljenju za intenzivnu njegu u trebinjskoj bolnici. On je prvi povratnik u mjesnu zajednicu Plana, kome su prvi put 1993. devastirali kuću, a po povratku novosagrađenu-doniranu minirali i sa zemljom sravnili neljudi. On je prvi poslijeratni predsjednik IO Medžlisa IZ Bileća
Eto, Tahir bije svoju jednu od mnogobrojnih bitaka sada u bolnici sa ojađenom porodicom, koja se pita ko će i kako će platiti troškove liječenje jer Tahir nema zdravstveno osiguranje ,jer po zatečenom statusu Tahirovo liječenje će platriti njegova porodica u omjeri 1:3 /tri puta skuplje, jer je Tahir STRANAC (penzija iz Federacije a lična karta iz RS-a), što je paradoks umijeća vladanja svih naših političara, ministara, doministara, savjetnika, bespoštednih novopečenih bogatuna i tajkuna.
Ako u ovoj ljudskoj nevolji ima svjetla i dobroga onda je to večerašnja posjeta ovome bolesniku od strane tri imama iz tri ovdašnja istočnohercegovačka medžlisa Trebinja, Bileće i Gacka. Molimo Boga za Tahirovo zdravlje i dug vijek. Amin!

 

saff.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top