Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Subotica: Peciva kompanije MINI PANI dobila halal certifikat

Subotica: Peciva kompanije MINI PANI dobila halal certifikat

29. jula 2015.godine, dodjeljen je Halal certifikat za proizvodnju mini peciva kompanije MINI PANI doo u Subotici u Srbiji

Preduzeće je započelo poslovanje 2002. godine distribucijom zamrznutih peciva u okviru evropske mreže Fornetti Franchise, sa stranim ulaganjem iz Mađarske. Od 2005. godine proizvodnja se već odvija u fabrici u Subotici, gdje se proizvodni pogon i skladišta sirovina i gotovih proizvoda prostiru na 3600 m2.

2007. i 2008. godine izgrađuju se još po jedan distributivni centar u Srbiji, a prodaja proširuje na okolne zemlje. Danas su proizvodi ovog preduzeća prisutni na tržištima Srbije, BiH, Makedonije, Crne Gore, Mađarske i Rusije. Firma posluje u okviru sopstvene franšizne mreže MINI PANI od 2012. godine.

Integrisani sistem upravljanja MINI PANI doo potvrđen je certifikatima ISO 22000:2005 i ISO 14001:2010, a sa Halal certifikatom je dodatno zaokružen još jedan kriterijum kvaliteta njihovih proizvoda.

Na tržištima Srbije, BiH i Makedonije veliki broj pripadnika islamske vjeroispovesti želi da troši  proizvode halal kvaliteta, te sada slobodno mogu da konzumiraju peciva MINI PANI doo, jer su ona provjerena i certifikovana. Certifikaciju je izvršila Agencija za certificiranje halal kvalitete.

 

halal.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top