Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Studenti IPF-a na praktičnoj nastavi migrantskom kampu u Borićima

Studenti IPF-a na praktičnoj nastavi migrantskom kampu u Borićima

Studenti treće i četvrte godine na odsjeku Socijalna pedagogija i duhovna skrb ovih dana praktičnu nastavu imaju u migrantskom kampu u Borićima gdje kroz rad s najmlađim korisnicima kampa u praksi pokazuju vještine i znanja koje su stekli u dosadašnjem usavršavanju na našem Fakultetu. Pomenuta aktivnost ishod je ranijih radnih sastanaka koje su predstavnici IOM-a održavali s našim timom za projekte i međunarodnu saradnju. Naime, tokom februara i marta ove godine je održano nekoliko sastanaka gdje su naši dekan doc.dr. Hajrudin Hodžić, doc. dr Hakija Kanurić i saradnice mr. Dijana Sulejmanović i Smaila Balić dogovorili detalje saradnje IPF-a i kampa u Borićima.

U okviru predmeta Socijalni rad s pojedincem kod asistentice Smaile Balić, studenti će održavati radionice s djecom školskog uzrasta koja su se uspješno asimilirala u obrazovni proces u bihaćkim osnovnim školama, dok će na vježbama iz predmeta Pedagoška psihologija kod mr. Dijane Sulejmanović studenti 4. godine SPDS-a raditi individualno s djecom na identifikovanju i razrješavanju aktuelnih teškoća u oblasti učenja.

Podsjetimo, studenti socijalne pedagogije i duhovne skrbi se tokom redovnog studija osposobljavaju za rad sa ranjivim kategorijama te je važno napomenuti ulogu i korist ovog profila i u radu s migrantskom djecom.

Studenti će se u radu fokusirati na pomoć djeci u izradi školske zadaće, njihovoj boljoj prilagodbi našem društvu i kulturi, ali će iskoristiti lijepo vrijeme i da djeci iz Borića podare ono najvrjednije – prijateljstvo i zajedničko vrijeme.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top