Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Studenti Fakulteta političkih nauka posjetili Općinu Novi Grad Sarajevo

Studenti Fakulteta političkih nauka posjetili Općinu Novi Grad Sarajevo

Općinu Novi Grad Sarajevo jučer su posjetili studenti treće godine Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, smijer politologija. Studenti su završna godina studija u sklopu kojeg izučavaju i poseban predmet – lokalna i regionalna samouprava.

Studenti su se u toku svog boravka Općini na licu mjesta upoznali sa načinom funkcionisanja lokalne zajednice, ingerencijama Općinskog vijeća i Općinskog načelnika. Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, mr. Semir Efendić, koji je i sam bio student FPN-a u Sarajevu, odgovarajući na pitanja studenata, upoznao je goste o načinima funkcioniranja administracije jedne lokalne zajednice kakva je Općina Novi Grad. On je također informisao studente o programu “Pokrenimo Novi Grad zajedno”, kao i o oblastima koje Program obuhvata i aktivnostima koje su unutar njega poduzete i realizovane do sada.

“Općina Novi Grad Sarajevo je specifična po mnogo čemu. Najbrojnija je općina u Bosni i Hercegovini, ima svoj specifičan položaj, a prateći njen razvoj, nezaobilazna je i činjenica njenog brzog infrastrukturnog i ekonomskog napretka. Ovo je idealna prilika za naše studente da na primjeru funkcionisanja jedne ovako kompleksne lokalne zajednice, imaju mogućnost upoznati se i sa praktičnim dijelom predmeta kojeg izučavaju. U razgovoru sa njima, njihova želja je bila da ova posjeta bude upravo Općini Novi Grad Sarajevo”, istakao je u svom uvodnom obraćanju doc. dr. Elmir Sadiković, na čiju inicijativu je i organizovana posjeta studenata FPN-a Općini Novi Grad Sarajevo.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top