Vi ste ovdje
Home > Kultura i tradicija > Književni kutak > Štand El Kalema na manifestaciji “Ramazan u Bosni”

Štand El Kalema na manifestaciji “Ramazan u Bosni”

Kupci najviše traže zbirke dova, zbirke hadisa poput Sažetaka Buharijine i Muslimove zbirke, sufaru, prijevod Kur'ana te djela Rešada Kadića

 

Moja lična preporuka je djelo Muhammeda Asada ‘Poruka Kur'ana’, kapitalno djelo iz oblasti tumačenja Kur'ana koje na poseban način dočarava mudrosti Božije Knjige“, istakao je Edin Pintol.
Programi manifestacije ”Ramazan u Bosni” održavat će se do kraja ramazana, a podrazumijevaju predavanja istaknutih alima, profesora i zvaničnika Islamske zajednice, izvođenje ilahija i kasida, poetskih i dramskih recitacija, te posebne programe polaznika mektebske nastave. Manifestaciju organiziraju Rijaset i nevladina udruženja: Akos, Saff, Svitanje i Demus.

Od noviteta na štandu El-Kalema se ističu dva djela eminentnog dr. Rafik Issa Beekuna, a to su „Strateško planiranje i implementacija u islamskim organizacijama“ i „Islamska poslovna etika“. Takođe, novitet je i djelo od čuvenog Ebu Hamida El-Gazalija „Islam i hereza – kriteriji razlikovanja“ koje je na naš jezik preveo dr. Almir Fatić.

Piše: Nedim Botić

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com