Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Zdravlje > Šta su hijaluronski fileri i kako djeluju?

Šta su hijaluronski fileri i kako djeluju?

Hijaluronski fileri predstavljaju hijaluronsku kiselinu u obliku gela. Hijaluronska kiselina je sastojak svakog organizma, i preko 50% hijaluronske kiseline svakog organizma se nalazi u koži. Snažno vezivanje vode je jedna od odlika hijaluronske kiseline, pa se osima za filere koristi i kao sredstvo koje je neizbežan dio kvalitetne kreme za lice. Hijaluronski fileri se mogu injektirati u svim regijama lica.

Kako starimo naša koža postaje tanja i sve više dehidrirana. Količina kolagena i elastina u tkivu se postepeno smanjuje i na licu se polako pojavljuju bore. Hijaluronska kiselina malog viskoziteta može se aplikovati kao potpora usahloj koži.

Čitava površina kože se tokom tretmana mezoterapijom napuni malim depoima hijalurona. Tokom sedam dana molekuli hijaurona neprestano vezuju molekule vode, a koža postepeno postaje hidrirana i sjajna. Na taj način koža dobija dodatnu vlažnost i volumen a tokom vremena prirodnim putem sintetiše se dodatna količina kolagena i elastina.

Koža koja je izgleda kao ispresavijan papir, za koju se čini da ne postoji metoda kojom joj se može pomoći, već poslije prvog tretmana postaje vidno ljepša. Efekat postignut ovim tretmanom traje i do 2 godine.

Cijena jednog tretmana mezoterapije u poliklinici SaNaSa je 50 KM.

Pored popunjavanja bora, hijaluronska kiselina u vidu hijaluronskih filera svoje mjesto pronalazi i kod popunjavanja, tj. povecanja i korekcije usana. Ovo je najbolji vid popunjavanja i povecanja usana, pre svega jer je hijaluron pouzdan filer pošto je prirodan, ne izaziva alergije, i rezultati se vide odmah.

Lijepe i mladalačke usne gotovo uvijek se povezuju sa punoćom, jedrinom, mekoćom i senzualnošću. Međutim, nismo svi rođeni sa takvim usnama. Neko je nezadovoljan veličinom, neko punoćom, kod nekoga usne nisu simetrične, ili bi željeli malo drugačiji oblik, drugi bi da im se vrate jedrina i mekoća, dok bi treći jednostavno željeli da  naglase prirodnu ljepotu usana. Riješenje su hijaluronski fileri.
Da bi usne izgledale onako kako Vi to želite potrebno je da se koristi vrhunski hijaluron, a također je potrebno iskustvo, vještina i estetski doživljaj ljekara, koji radi intervenciju.
Poliklinika SaNaSa upotrebljava najkvalitetnije hijaluronske filere, a cijena 1 ml hijaluronskog filera je 350 KM.

Pravilno tretirane usne hijaluronom su lijepe i prirodno rumene. Osjećaj u usnama se ne mijenja. Usne izgledaju prirodno i tako ih osjećamo, bilo na dodir ili bilo kakvu drugu senzaciju poput reakcije na toplo, hladno, ljuto i sl.

Hijaluronski fileri su najtraženiji za oblikovanje, konturisanje i popunjavanje usana, kao i dodavanje volumena iz više razloga:

  • prirodnog je porijekla,
  •  ne izaziva alergijske reakcije,
  • efekat je vidljiv odmah,
  • procedura popunjavanja i oblikovanja usana hijaluronom traje kratko,
  • efekat je odličan i diskretan,
  • usne imaju prirodan izgled,
  • nema perioda oporavka, već se pacijent vraća svakodnevnom životu odmah nakon procedure.

Trajanje efekta: 8 do 12 mjeseci u početku, kasnije i duže (uz pravilnu tehniku ubrizgavanja, efekat može trajati znatno duže).

Posjetite polikliniku Sanasa:

Grbavička br. 74, Sarajevo

Tel: +387 33 661 840 +387 33 661 841

Email: [email protected]

Dr. Mustafe Pintola br. 31, Sarajevo

Tel: +387 33 763 763

Email: [email protected]

akos.ba

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top