Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > SREBRENIČANKA RODILA ŠESTO DIJETE – Život na zgarište genocida se polahko vraća!

SREBRENIČANKA RODILA ŠESTO DIJETE – Život na zgarište genocida se polahko vraća!

Udurženje „Prosvjetitelj“ je pokrenulo prije više od pola godine projekat pomoći Prirodnog priraštaja stanovništva u povratničkim opštinama. Taj se projekat i dalje realizira i trajaće ubuduće. Naime, u Srebrenici je u sedmočlanu porodicu stigao novi član. Porodica Mandžić, koja broji sada šestero djece, živi u srebreničkom naselju Osat koje je smješteno na krajnjem istoku Bosne i Hercegovine, na brdima iznad rijeke Drine.

       Sabit Mandžić, se sa porodicom vratio još na samom početku povratka, sada već davne 2002. Od tada Sabit živi i radi kao samozaposlenik i između ostalog vrijedno održava livade i polja čistima po širem području od Osata. Njegovo šestero djece je blago koje Srebrenica i ostala povratnička mjesta trebaju. Njegova supruga je heroina, a i on je heroj kojeg mora da prepozna šira zajednica, jer oni upravo na zgarište genocida natalitetom i lijepim odgojem vraćaju život u Srebrenicu. Bošnjačka omladina Srebrenice okupljena oko uposlenika u Opštini Srebrenica, Kluba bošnjačkih odbornika i volontera u „Prosvjetitelju“ prepoznali su trud i žrtvu našeg Sabita i odlučili da jednokratnom pomoći u iznosu od 500 KM pomognu i njegovu djecu pored njega, uzmu sebi u amanet u budućnosti da pomažu. Ovakav vid pomoći je za svaki respekt i pohvalu zbog svoga značaja u funkcionalnosti.

        Inače, dole navedeni imenom i prezimenom, su odlučili da od mjesečnih svojih primanja procenat izdvajaju za pomoć u Projektu prirodnog priraštaja stanovništva i drugim prioritetnim važnim projektima.

1. Avdić Muhamed
2. Bektić Bego 
3. Bektić Emir 
4. Duraković Ćamil 
5. Golubović Arif 
6. Hodžić Zekerijah 
7. Hrustić Damir
8. Jahić Hanisa
9. Karić Ševko
10. Karić Mela
11. Maksumić – M Emina
12. Mehmedović Fata
13. Mujčinović Hasmir
14. Mujić Mirsad
15. Muminović Nermina
16. Mustafić Hasudin
17. Nukić Sadmir
18. Omerović Muhizin
19. Purković Ajla
20. Bećirović Hasan
21. Salimović Ćazim
22. Nukić Salko
23. Dudić Almir
24. Čakanović Suljo
25. Hasanović Senahid
26. Tihić Daut
27. Salihović Zulfo
28. Fejzić Hamdija

29. Zahirović Mirnes

30. Salihović Almir

31. …

 

prosvjetitelj-muallim.org

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top