Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Srebrenica: Stigao kamion sa 140 prehrambeno-higijenskih paketa za povratnike

Srebrenica: Stigao kamion sa 140 prehrambeno-higijenskih paketa za povratnike

Pred večerašnji iftar u Srebrenicu je stigao i kamion sa 140 prehrambeno-higijenskih paketa za povratnike u ovu opštinu

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini je pokrenuo akciju 1.000 ramazanskih paketa za povratnike u Republiku Srpsku. Akcija je pokrenuta u saradnji sa BBI bankom, javlja Anadolu Agency (AA). 

“U akciju su se uključili i Euro-Asfalt i Klas Sarajevo, Securitis organizacija i BBI Real Estate. Tu akciju smo pokrenuli da bismo pomogli ovim ljudima koji su se vratili u svoja mjesta. Krenuli smo iz dva pravca:  jedan pravac je Vlasenica, Zvornik i Srebrenica, a drugi pravac je put Foče, Čajniča, Višegrada, Rogatice i Žepe”, rekao je Hamed Efendić, direktor Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH.

Cilj akcije je da se povratnicima pokaže u ramazanskim danima da neko brine o njima, te da nisu usamljeni. U Srebrenicu i Bratunac stiglo je po 140 ramazanskih paketa. BBI banka nastavlja tradiciju podjele paketa povratničkim porodicama

“Danas smo bili oduševljeni kako je ta akcija protekla i zaista nam je drago da smo obradovali toliko porodica i nadam se da će ova mala pomoć biti njima od značaja”, rekla je Lejla Huskić, u ime BBI banke.

Medžlis Islamske zajednice u Srebrenici u narednim danima će pristigle pakete podijeliti povratnicima kojima su oni najpotrebniji.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Paketi, između ostalog sadrže, 25 kilograma brašna, deset litara ulja, deset kilograma šećera, kilogram kafe i ostale namirnice i higijenska sredstva.

Ukupna vrijednost donacije u svim gradovima je 100.000 maraka.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top