U FokusuVijesti iz zemlje

Srebrenica: Sa radošću dočekan još jedan Bajram

- Bajram-namaz je u Srebrenici, pored Bijele džamije, klanjan još i u Gornjim Potočarima, Sućesci, Osmačama, Osatu, Dobraku, Luci i Slapovićima

Centralna bajramska svečanost u povodu Kurban-bajrama za područje Medžlisa Iskamske zajednice Srebrenica održana je u Bijeloj džamiji. Veliki broj vjernika je prisustvovao bajramskoj svečanosti, a Bošnjaci u Srebrenici su sa radošću dočekali još jedan Bajram, javlja Anadolu Agency (AA).

Damir ef. Peštalić, glavni imam Medžlisa IZ Srebrenica u bajramskoj hutbi je poručio da je radost dostojanstveno dočekivati bajrame u Srebrenici.

“Moramo jačati naše veze u kojim ćemo obnoviti naša stara prijateljstva i steći nova. Svakog bajrama se podsjećamo na dužnosti prema našoj rodbini i komšijama. Držimo se naše vjere, čuvajmo naše običaje i tradiciju. Držimo se onoga što je među našim precima posebno bilo cijenjeno i vrijedno. Čuvajmo se da ne povrijedimo tuđe pravo, čast i dostojanstvo. Živimo našu vjeru na dobrobit svih ljudi. Neka nam Kurban-bajram vrati nadu u bolje sutra”, poručio je ef. Peštalić koji je na kraju uputio tradicionalnu bajramsku čestitku “Bajram šerif mubarek olsun”

Bajram-namaz je u Srebrenici, pored Bijele džamije, klanjan još i u Gornjim Potočarima, Sućesci, Osmačama, Osatu, Dobraku, Luci i Slapovićima.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button