Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > Srebrenica Open 2017: Više od 200 takmičara na Kung Fu Wushu turniru

Srebrenica Open 2017: Više od 200 takmičara na Kung Fu Wushu turniru

U Srebrenici se danas održava međunarodni Kung Fu Wushu turnir “Srebrenica Open 2017” u organizaciji Kung Fu Ving Tsun kluba “Srebrenica”. Na turniru učestvuje 11 klubova iz Bosne i Hercegovine i četiri iz Srbije, i više od 200 takmičara.

Mirsad Nokto, selektor Kung FU Wushu reprezenatacije BiH, kaže da jedan ovakav turnir za Srebrenicu znači mnogo.

“Lijepo je da se ovakav turnir događa u Srebrenici. Mi ćemo dati maksimalnu podršku klubu u Srebrenici i samom gradu. Danas je više od 200 takmičara ovdje i to je za prvi turnir i organizatora velika stvar. Drago nam je da su nam ovdje danas i prijatelji iz Srbije. Pred nama je još mnogo posla, ali možda neko novi uđe u reprezentaciju”, priča Nokto.

Isak Džanić, predsjednik Kung Fu Ving Tsun kluba “Srebrenica”, smatra da je bitno da se održavaju turniri, ali prije svega da djeca treniraju i budu aktivna u sportskim aktivnostima.

“Ovo je internacionalni turnir. Prvi je turnir i nadamo se da će biti u narednim godinama bolje. Trebali su da dođu i takmičari iz Turske, ali nažalost nisu uspjeli. Ovakvi događaji za ovaj sport znače mnogo, jer prije svega povezuju se djeca i omladina. Stvaraju se nova prijateljstva. Jednostavno djeca se druže kroz sport. Bitno je da djeca treniraju bilo koji sport, i da djeca nisu na ulici. Prilika je ovo da iz Srebrenice pošaljemo lijepu sliku”, kaže Džanić.

Adnela Bitinović je članica Kung FU Ving Tsun kluba “Srebrenica” i danas je u takmičarskom dijelu ostvarila prvu pobjedu.

“Treniram tek dva mjeseca. Uspjela sam pobijediti. Drago mi je i nastaviću trenirati vrijedno i dalje”, kaže Adnela.

Nasiha Horozović je prvi put u Srebrenici, a na takmičenju predstavlja klub “Dragon 1” iz Vozuće kod Zavidovića.

“Imala sam borbu i pobijedila. Osjećam se sjajno i umorno. Ovo je moja druga borba. Ostaje još jedna borba u finalu i nadam se da ću pobijediti. Moj cilj je da idem na takmičenja, pobjeđujem i nikad ne odustajem”, kaže Nasiha.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top