Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Srebrenica: AS grupa širi saradnju sa privrednicima Istočne Bosne

Srebrenica: AS grupa širi saradnju sa privrednicima Istočne Bosne

Direktor i vlasnik AS GROUP Sulejman Hrvić, direktor Klasa Rusmir Hrvić, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić sa saradnicima, obišli su u srijedu dio Podrinja i Istočne Bosne.

Kako eKapija.ba saznaje tokom posjete obišli su načenika Srebrenice Ćamila Durakovića, potom Klasov pogon u Srebrebenici, koji od ljeta ove godine uspješno proizvodi brand tjestenina “Mama Mia”, potom Skelane, najistočniji dio Bosne, gdje su u razgovori sa tamošnjim poljoporivrednim proizvođačima o potencijalima ovog kraja za proizvodnju heljde, maline, gljiva…

Na kraju puta, u sumrak, sreli su se sa nekolicinom poljoprivrednika u Janji i nakratko obišli njihova imanja koja se prostiru na blizu 5.000 hektara najplodnije zemlje.

Prvi kontakt je ostavren, dogovoreni su i dalji koraci. Stručnjaci za kvalitet “Klasa” već početkom iduće godine će se sastati sa ovim vrijednim ljudima, što bi moglo značiti početak poslovne saradnje.

Inače, “Klas” je već ranije najavio da je spreman sve svoje potrebe za primarnim poljoprivrednim proizvodima kao što su žitarice, voće, povrće, šumski plodovi i ljekovito bilje, najprije zadovoljiti kod domaćih poljoprivrednih proizvođača.

 

ekapija.ba
 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top