Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Sprindova «Jufka za pitu sa heljdom» postala hit među domaćicama

Sprindova «Jufka za pitu sa heljdom» postala hit među domaćicama

Ponuda jufke na bosanskohercegovačkom tržištu nedavno je obogaćena novim proizvodom sarajevske prehrambene industrije Sprind d.d. Sarajevo. Riječ je o Jufki za pitu sa heljdom, koja je za kratko vrijeme postala favorit brojnih domaćica.

„Prvi prodajni rezultati nove jufke su potvrdili naše pretpostavke da će Jufka za pitu sa heljdom postati pravi hit. Naime, potrošači sve više vode računa o zdravoj prehrani, te biraju za sebe i svoje ukućane proizvode na bazi zdravih žitarica, kakva je naprimjer heljda. Plasiranjem ovog proizvoda na tržište, dokazali smo da je Sprind lider u proizvodnji jufke u BiH koji prati europske i svjetske trendove zdrave prehrane“, rekao je Memnun Trako, direktor Sprinda.

Poznato je da je heljda bogata dijetalnim vlaknima, mineralima – fosforom, magnezijem, željezom, cinkom, bakrom i manganom, te flavonoidima. Sadrži osam esencijalnih masnih kiselina. Povoljna je za dijabetičare, jer smanjuje razinu šećera u krvi. Najnovija istraživanja otkrivaju da heljda smanjuje visoki tlak i holesterol, održava zdravlje kardiovaskularnog sistema i smanjuje rizik od raka. Inače, sarajevska prehrambena industrija Sprind, koja od februara 2014. godine posluje u okviru AS GROUP, bilježi stalni rast prodaje jufki, ali i hljeba, peciva, kolača, kadaifa i mlinaca.

„Potrošači prepoznaju kvalitet naših proizvoda i ukazuju nam povjerenje, tako da i u narednoj godini očekujemo još bolje prodajne rezultate. I dalje ćemo nastojati da budemo inovativni. I u novoj godini planiramo razvijati nove proizvode čiji kvalitet će garantirati međunarodno priznati certifikati ISO i HACCP“, naglasio je Memnun Trako, direktor Sprinda

halalmagazin.com

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top