Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Sprind investirao 200.000 KM u novu liniju za proizvodnju tjestenine

Sprind investirao 200.000 KM u novu liniju za proizvodnju tjestenine

Sarajevska prehrambena industrija “Sprind” nedavno je investirala 200.000 KM u novu liniju za proizvodnju tjestenine. Zahvaljujući tome, “Sprind” će tržištu ponuditi polugotova smrznuta jela, kao i kvalitetnu svježu tjesteninu

– Ovom investicijom “Sprind” će biti prva domaća kompanija koja će tržištu ponuditi popularna jela sa originalnim italijanskim recepturama. Novim brendom ćemo obogatiti proizvodni portfolio “Sprinda”. Ova investicija dolazi u vrijeme velikih promjena i napretka za sarajevsku kompaniju, ali i jedan novi početak u razvoju kompanije u pravcu inovacija u kontekstu gotovih i polugotovih jela. Poznato je odranije da je upravo “Sprind” od svog osnutka diktirao pravce razvoja cijeloj jednoj industriji, pogotovo kada je riječ o tehnološkim rješenjima za proizvodnju nekih tradicionalnih jela bosanske kuhinje, ali i programa duboko zamrznutih jela. Ovom investicijom mi smo ponovno otvorili procese koji idu u pravcu inovacija i tehnološkog napretka – kazao je Memnun Trako, direktor “Sprinda”.

Novi pogon “Sprinda” može proizvoditi nekoliko desetina različitih proizvoda, a kapaciteti zavise upravo od vrste proizvoda. U prvoj fazi to će biti gotova i polugotova smrznuta jela na bazi tjestenine, a planirana je i proizvodnja svježe tjestenine.

– Novim projektom “Sprinda” otvaraju se nova radna mjesta. Osim toga, svježa tjestenina je europski i svjetski trend zdrave ishrane, a prema našim informacijama u ovom momentu niko u BiH nema ovakvu vrstu proizvodnje”, rekao je Trako.

Početkom prošle godine “Sprind” je bio u vrlo teškoj situaciji, a danas je, zahvaljujući akviziciji “AS group” pretvoren u stabilnu domaću kompaniju.

“Sprind” danas zapošljava 150 radnika, a u proizvodnom portfoliju ima oko 150 artikala.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top