Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Spanish Market jedina bh. kompanija na sajmu slatkiša i grickalica ISM u Kelnu

Spanish Market jedina bh. kompanija na sajmu slatkiša i grickalica ISM u Kelnu

Sajam slatkiša i grickalica ISM u Kelnu je prije par dana zatvorio svoja vrata, a posjetilo ga je više od 38.000 posjetilaca (kompanija) iz više od 140 zemalja. Na ISM-u je ove godine izlagalo 1.649 izlagača iz 68 država iz svijeta, a među njima, već drugu godinu zaredom, i jedna bosanskohercegovačka kompanija – Spanish Market iz Sarajeva.

Spanish market se, pored ditribucije velikih svjetskih brendova, bavi i proizvodnjom kroasana i slanog snack-a. Početkom 2008. godine, otvorila je proizvodne pogone i počinju se baviti proizvodnjom pekarskih proizvoda. Nakon određenog vremena, istraživanjem tržišta, stalnim ulaganjima i usavršavanjem tehnologije za proizvodnju pekarskih proizvoda, izbacuju, danas prepoznatljivi “Quickie” kroasan, sa rokom trajanja do 4 mjeseca, i tako postaju prva kompanija u cijeloj regiji koja je na tržište izbacila pekarske proizvode sa dugim rokom trajanja.
Kako vrijeme odmiče tako i njihov asortiman raste i danas, pod krovnim brendom Quickie, ima više od 15 različitih proizvoda.

Prije dvije godine, kompanija nastavlja širiti proizvodne pogone i počinje proizvodnju slanih grickalica pod brendom “Mas Palitos” i “Mas Tapas” koji su jedinstveni u regiji.

Do danas već izvoze svoje proizvode u gotovo sve zemlje regiona, kao i u Njemačku, Austriju, Mađarsku, Poljsku, Grčku…i mnoge druge. Čak su prošle godine započeli izvoz i u Libiju.

Predstavljanjem svojih proizvoda na ovom svjetski priznatom sajmu, ova kompanija želi pokazati svijetu da Bosna i Hercegovina ima za ponuditi visokokvalitetne proizvode koji mogu parirati bilo kojem svjetskom proizvodu.
Iz kompanije naglašavaju da su izuzetno ponosni što su u posljednjih 10 godina, jedina kompanija iz BiH koja predstavlja svoje proizvode na ISM-u i nadaju se da će im baš ovaj sajam otvoriti mnoga vrata za saradnju sa svjetskim kompanijama.

KKD

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top