Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > SP nogometaša – beskućnika 2016 u Škotskoj: BiH u prvom susretu pobijedila Norvešku 11:2

SP nogometaša – beskućnika 2016 u Škotskoj: BiH u prvom susretu pobijedila Norvešku 11:2

Reprezentacija bh. nogometaša beskućnika pobijedila je u svom prvom susretu sa Norveškom rezultatom 11:2.

“Naši momci su igrali odlično. O tome uostalom govori i rezultat. Momci su bili malo u grču prije utakmice jer prva je najteža, sada je puno lakše. Imali smo i podršku sa tribina, gdje je bila nekolicina naših navijača iz BiH, ali i drugi su nas podržavali, prije svih Bugari i Slovenci”, izjavio je Elmedin Škrebo vođa tima i projekta MFS – EMMAUS-a u čijoj organizaciji i ovaj put naša Reprezenatcija učestvuje na SP.

U ponedjeljak 11. jula BH. Reprezentacija igra protiv domaćina Škotske u 13:00 h na centralnom terenu. Isti dan igramo i protiv Hong Konga u 17:00 sati na terenu br 3. Trećeg dana takmičenja igramo protiv Grenade u 13:00 h na terenu br 2, i protiv Egipta u 17:00 h također na terenu br 2”, izjavio je Elmedin Škrebo, vođa tima i ovog projekta MFS – EMMAUS-a u čijoj organizaciji i ovaj put naša Reprezenatcija učestvuje na SP.

BH. Reprezentacija je doputovala u Glasgow u petak na 14. po redu Svjetsko prvenstvo igrača – beskućnika 2016. koje se održava od 10. do 16. jula u Škotskoj.

Ove godine osim MFS – EMMAUS-a putovanje i sudjelovanje podržali su u prvom redu Federalno ministarstvo kulture i sporta, načelnik Gračanice Nusret Helić, gradonačelnik Doboja Obren Petrović, načelnik Lukavca Dževad Mujkić, Nogometni/Fudbalski savez BiH, PZU apoteke La Vita, Udruženje Pomozi.ba, zatim firme Remont-Zanat, Euro-Vez i Oaza iz Tešnja.

Link sa snimkom utakmice BiH : Norveška

https://www.youtube.com/watch?v=a73MB3YrRdo 

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top