Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > Soccer Challenge Blagaj uz prisustvo Adnana Ćatića

Soccer Challenge Blagaj uz prisustvo Adnana Ćatića

U organizaciji FK Blagaj jučer je održan „I BH Telecom soccer challenge“, u kojem su snage i sposobnosti odmjerili polazinici omladinskog pogona ovog kluba. “Soccer challenge” obuhvatio je vježbe zasnovane na testovima agilnosti, koordinacije, preciznosti i koncentracije. Planirano je da ovaj projekat u budućnosti bude organziovan na većem nivou uz prisustvo više klubova, gdje bi omladinci iz različitih dobnih kategorija mogli pokazati svoj talenat, ali i rad, trud i zalaganje.

Da bi takmičenje imalo svoj posebni značaj, svojim prisustvom ga je uveličao predsjednik FK Blagaj, Adnan Ćatić, koji svojim nesebičnim zalaganjem daje bezuslovnu podršku našim mališanima.

Poznato da FK Blagaj ima jednu od najboljih omladinskih kategorija u posljednjih nekoliko godina, koja je nastupala na mnogim velikim takmičenjima. Napominjemo da su omladinci FK Blagaj, trenera Memsuda Pandura, bili prvaci Sportskih igara mladih Bosne i Hercegovine 2015. godine, plasiravši se tako na regionalne Sportske igre mladih zemalja Balkana. Ove godine su osvojih drugo mjesto na državnom nivou, bili su prvaci Šampion Junior kupa, a zauzeli su drugo i treće mjesto na Piksi kupu 2016. održanom na Jahorini.

Fudbalski klub Blagaj trenutno vrši upis novih članova od 6 do 15 godina, a stručni kadar sastavljen je od stručnjaka u oblasti nogometa i rada s mladim sportistima, uključujući Adisa Obada; bivšeg reprezentativca, trenutno člana stručnog kadra reprezentacije BiH U14 i legende FK Velež, istaknutog trenera Memsuda Pandura koji ima ogromno iskustvo u vođenju mlađih kategorija, Irfana Čuste; profesora sporta, i Jasmina Pandura; magistra edukacijskih nauka iz obasti sporta i zdravlja.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top