Vijesti iz svijeta

Sjećanje na žrtve terorističkog napada u Pakistanu

Ambasador BiH u Pakistanu Nedim Makarević posjetio je generala Asima Badzvu, koji trenutno obnaša funkciju generalnog direktora Službe za odnose s javnošću (ISPR) u Generalštabu pakistanske armije u Ravalpindiju

ISPR je odjeljenje pakistanske armije koje se bavi medijskim djelovanjem, prije svega odnosima s javnošću koje se tiču pakistanske armije kako lokalno tako i izvan granica Pakistana. 

Kako je ambasador Makarević izjavio Feni, razlog sastanka je prije svega bio projekt koji je on pokrenuo početkom ove godine a tiče se masakra u Pešavaru u kojem je ubijeno 130-oro maloljetne djece i 12 odraslih osoba. 

Taj gnusni čin su počinili Talibani koji su to smatrali osvetom zbog ofanzive pakistanske armije na sjeverozapadu zemlje, tačnije u pokrajini Sjeverni Vazitistan gdje je pakistanska armija uspjela za kratko vrijeme pokazati zapažene uspjehe. 

General je naglasio važnost dobrih političkih odnosa Bosne i Hercegovine s Pakistanom te je zahvalio ambasadoru na inicijativi pokretanja projekta “Budi fer, budi pravedan” (Be fair, be just). 

Ambasador Makarević je zahvalio prije svega na gostoprimstvu i na  dosadašnjoj pomoći Pakistana Bosni i Hercegovini te je naglasio da mu je čast ukazivati na potrebu sjećanja na nedužne žrtve i da je to njegova dužnost ne samo kao ambasadora BiH već i kao savjesnog čovjeka.

FENA

Povezani članci

Back to top button