Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Sjećanje na šehide i poginule borce Alipašinog Polja

Sjećanje na šehide i poginule borce Alipašinog Polja

Dan „Sjećanja na šehide i poginule borce“, sa područja šest mjesnih zajednica Alipašinog Polja obilježen je danas polaganjem cvijeća na spomen-obilježje u B fazi Alipašinog Polja.

Prisutnima se obratio pomoćnik načelnika Općine Novi Grad za boračka pitanja, rad, socijalna pitanja i zdravstvo Tajib Delalić koji je istakao kako je dužnost svih nas da se sjećamo šehida i poginulih boraca odbrambeno-oslobodilačkog rata, jer su oni dali svoje živote kako bi mi danas slobodno živjeli i radili.

“Ovo je vrlo značajan dan za Općinu Novi Grad Sarajevo i njene građane. Iza mene se nalaze imena 229 šehida, kćeri i sinova koji su dali svoje živote za državu Bosnu i Hercegovinu. Oni nisu dozvolili da agresor uđe u grad Sarajevo. Naša obaveza je da ih se sjećamo, jer su oni utkali svoje živote u temelje države BiH i suprotsavili se agresoru“, kazao je Delalić.

Na Alipašinom Polju u B- fazi, kod spomen-obilježja okupile su se i porodice poginulih, prijatelji i rodbina, koji su svojim najmilijim odali počast.

U svom obraćanju prisutnima Delalić je dodao da su šehidi i poginuli borci ostavili nama u amanet da čuvamo i gradimo bolju i jaču državu, zbog svih nas, ali i generacija koje dolaze.

Povodom sjećanja na poginule borce, učenici Osnovne škole “Fatima Gunić” izveli su prigodan program, a pored delegacije Općine Novi Grad cvijeće su položili i predstavnici boračkih udruženja, Udruženja „Organizacija porodica šehida i poginulih boraca“, predstavnici savjeta mjesnih zajednica Alipašinog Polja (A-1, A-2, B-1, B-2, C-1 i C-2), te predstavnici političkih partija.

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top