Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Sinoć su u plavom zajednički svijetlili: Sarajevo, Banja Luka, Mostar,  Jajce i Zenica

Sinoć su u plavom zajednički svijetlili: Sarajevo, Banja Luka, Mostar,  Jajce i Zenica

Sinoć su u okviru akcije “Light it up Blue” koju u našoj zemlji organizuje EDUS-Edukacija za sve bili osvjetljeni plavom svjetlošću:  Vijećnica i Narodno pozorište u Sarajevu, Stari most u Mostaru, vodopad Plive u Jajcu, te po prvi put i  tvrđava Kastel u Banjaluci! Akciji su se samoinicijativno pridružili, uz pomoć Udruženja “Svijet u slikama” i Zeničani,  osvjetljavanjem dvije fontane i Gradske arene.

Jučer ujutro je u okviru ove akcije, u organizaciji NVO Marathon, u Aleji na Vrelu Bosne, održan Plavi trening na kojem su se trkači, uz bodrenje porodica iz EDUS-a, pripremali za petokilometarsku trku “Trčim za nekog s autizmom” koja će se održati 23. aprila.

U Mostaru su se ispod plavo osvjetljenog Mosta okupili građani i  osoblje vrtića Ciciban iz Mostara gdje su davali izjave i informacije o autizmu agencijama Fena i Anadolija koje su napravile i nekoliko veoma atraktivnih fotografija.

Slična atmosfera bila je i u Banja Luci pored plavo osvjetljene tvrđave Kastel, gdje su Udruženje Djeca Svjetlosti i Agencija Mania iz Banja Luke djelili informacije prolaznicima i RTRS-u, kao i u Jajcu, gdje su se građani okupili pored Vodopada koji je još jednom oduzeo dah plavo osvjetljenom ljepotom.

Akciju „Light It Up Blue“ i njeno medijsko pokrivanje u BiH omogućili su: Ambasada Australije u Beču, Grad Sarajevo, Općina Jajce, Centar za mir i multietničku saradnju Mostar, kompanija Movements d.o.o., kompanija Atlantbh, UBE Store d.o.o. Tuzla, kompanija EuroExpress brza pošta iz Banja Luke, Info Media Group Banja Luka, restoran Kazamati iz Banja Luke, marketinška agencija ˝Mania˝ iz Banja Luke, Kompanija Lanaco Banja Luka, BBI Centar, Alta Shopping centar, Cinema City, Led Media Banja Luka, magazin Lola, Biznis magazin, Ljepota i zdravlje, Urban magazin, radiosarajevo.ba, Olx.ba, radio Jajce i dnevni list Oslobođenje.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top