Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Sin mi je ubijen u policijskoj uniformi braneći ovu zemlju, tako ginu šehidi!

Sin mi je ubijen u policijskoj uniformi braneći ovu zemlju, tako ginu šehidi!

adis šehović policAJAC DŽENAZA
Sahrana i dženaza ubijenim policajcima MUP-a KS Davoru Vujinoviću i Adisu Šehoviću bit će obavljene u ponedjeljak.

Iz Sindikata policije KS saopćili su da će u 10.30 sati biti održana zajednička komemorativna sjednica u sali zgrade Općine Novi Grad Sarajevo.

Sahrana Vujinoviću bit će održana na groblju “Sveti Josip” na Ciglanama u 12.15 sati, dok će dženaza Šehoviću biti klanjana na mezarju u Buča Potoku u 14.30.

Dnevni Avaz danas je boravio u kući porodice Šehović. Ta žena je već u agresiji na BiH izgubila supruga, a sada joj je ubijen i sin, na sarajevskim ulicama.

– Sin mi je ubijen u policijskoj uniformi braneći ovu zemlju. Tako ginu šehidi. Srce hoće da mi pukne – govorila je Adisova majka, prenosi Dnevni Avaz.

– Alen mi je rekao i kako je trčao kroz policijske trake, a oni puškama uperili u njega, mislili Bog zna ko je. Kad sam ga, kaže, vidio kako sjedi, da drži volan u rukama, zažmirio, digao glavu… – kroz suze je jecala Alenova i Adisova majka.

Podsjećanja radi, u petak oko 4:50 sati ujutro automafijaši su zasuli rafalnom paljbom iz automatske puške policijsku patrolu, koja ih je zatekla u krađi Golfa. Tom prilikom smrtno su stradali Adis Šehović i Davor Vujinović.

source.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top