Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Zdravlje > Septembarski izazov sa Dobrekalorije.ba: Začini

Septembarski izazov sa Dobrekalorije.ba: Začini

Novi mjesec je nova prilika da se priključite izazovu Dobrih kalorija Izazove pravimo svakog mjeseca, kako bismo vam pomogli da uvedete nove zdrave navike, a izbacite loše.

Septembar je mjesec uvođenja začina u ishranu. Ovaj mjesec ćemo iskoristiti da vam predstavimo razne začine koji se koriste kod nas i u svijetu i sve njihove zdravstvene dobrobiti. Već smo pričali o svježim začinima u mjesecu aprilu, dali smo vam savjete kako ih uzgojiti kod kuće, kako napraviti jela sa svježim začinima.

Ovaj mjeseca ćemo predstaviti suhe začine, koji hrani daju posebnu čar. U nekim kuhinjama svijeta su neizbježni i nije moguće zamisliti ni najjednostavnije jelo, a da nije začinjeno. Kod nas nije običaj da se koristi puno začina. Uglavnom se koristi nekoliko njih: so, biber, crvena paprika, a često, gotovo u svakoj kuhinji, koristi se gotova začinska mješavina. Začinske mješavine su uglavnom pune štetnih materija, kao i soli, koje se svakodnevnim korištenjem unose u organizam i nakupljaju se uzrokujući razne bolesti.

Da bismo vas potakli da istražite svijet začina i izbacite gotove začinske mješavine, izazivamo vas na uvođenje začina u svakodnevnu ishranu. Naravno, svako od nas ima drugačiji doživljaj nekog začina, tako da ćete sami morati otkriti koje  začine volite i želite koristiti. Mi ćemo vam ih samo predstaviti i pomoći vam da napravite prave kombinacije.

Uz izazov donosimo nagradnu igru. Kao i do sada pripremili smo vrijedne poklone. Pošto se radi o začinima, naš sponzor je pripremio odličan vrijedan paket začina. Na vama je samo da ispunite uslove za učešće, a to je da nas pratite, dijelite izazov i u komentaru ovog posta na našoj FB stranici tagujete osobu koju želite izazvati da se i sama uključi u izazov.

Želimo vam sreću pri izvlačenju sretnih dobitnika.

dobrekalorije.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com