Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Senaid Memić: „Ulažemo velike napore da svaka ulica na Ilidži bude asfaltirana“

Senaid Memić: „Ulažemo velike napore da svaka ulica na Ilidži bude asfaltirana“

Općina Ilidža do sada u ovoj godini za asfaltiranje ulica izdvojila 441.000 KM

 

Na području  mjesne zajednice Rakovica asfaltirana je ulica Kakrinjski put u dužini od 450 metara. Asfaltirana je i ulica Braće Bučan u  mjesnoj zajednici Sokolović Kolonija u dužini od 235 metara, a ukupna vrijednost završenih radova u ove dvije ulice je 105.000KM. 

„Adekvatna putna infrastuktura je jedan od preduslova privrednog razvoja , te podizanja kvaliteta života građana. Ulažemo velike napore da svaka ulica bude asfaltirana, uvjeravam vas da će tako ostati i u budućnosti.  Sve što ne stignemo ove godine na red će doći narednih godina“, istakao je prof. dr. Senaid Memić (SDA) načelnik Općine Ilidža.

U toku su radovi u ulicama Jana Doršnera – MZ Stup u dužini od 400 metara, Ibrahima Ljubovića –MZ  Ilidža centar u dužini od 35 metara, Hendekuša –MZ Osjek u dužini od 520 metara i Krste Hededušića –MZ Lužani dužine od 340 metara za koje je Općina Ilidža je izdvojila 177.000 KM .

Pored ovih izdvojenih 282.000,00 KM, općina je sufinansirala sa 70% asfaltiranje Oteške ulice sa 14. 000 KM. Ostalih 30% učestvovali su građani. I stanovnici Kakrinjskog puta, ulice Braće Bučan i ulice Abdulaha ef.Kantamirije će dobiti novi asfalt, za što je Općina ukupno u poptpunosti sama izdvojila sumu od 145. 000 KM.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

 

Akos.bA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top