Sportske novosti

Senad Tuka, otac bh. atletičara: Amel ima šansu da osvoji medalju u finalu

Istakao je kako se nada da će Amel u finalu također biti dobar i s medaljom se vratiti u BiH

  Senad Tuka, otac bh. atletičara Amela Tuke, koji je danas u polufinalnoj utrci na 800 metara ponovo sjajnim završetkom i prvim mjestom osigurao sebi plasman u finale Svjetskog prvenstva u Pekingu, izjavio je za Anadolu Agency (AA) da je bio predivan osjećaj gledati sina kako je izborio plasman u finale.

“Osjećaj je bio fenomenalan i neopisiv. Bilo je treme dok smo ga gledali. U početku je izgledalo kao da je usporio, ali je na kraju briljirao. Teško je meni kao ocu riječima opisati kako se osjećam. Prelijep je osjećaj, jednostavno milina ga je vidjeti sa zastavom BiH na Svjetskom prvenstvu”, rekao je Senad dodajući kako je utrku posmatrao sa suprugom i još nekim rođacima.

“Svi smo zajedno gledali kako trči. Nije bilo suza jer smo se već navikli da ga gledamo na velikim takmičenjima. Prije je bilo suza kada je tek počeo da osvaja utrke. Samo mi je on u glavi ovih dana i ništa više. Ja živim za njega i njegov uspjeh i sreću. Vrijedno je radio godinama i sada se trud isplatio”, kazao je njegov otac.

Istakao je kako se nada da će Amel u finalu također biti dobar i s medaljom se vratiti u BiH.

“Mislim da ima šansu da osvoji medalju u finalu. U ovom momentu je sve otvoreno i moguće. Svi koji su prošli u finale imaju dobre rezultate. Nijanse će odlučivati. Teško je prognozirati šta će se desiti. Svi najbolji su prošli u finale, ali mi se nadamo jednoj od medalja. Optimista sam da će Amel osvojiti medalju”, rekao je otac bh. atletičara.

Na kraju se zahvalio svima u BiH koji prate i podržavaju njegovog sina od početka.

Finalna utrka na Svjetskom prvenstvu na rasporedu je 25. augusta.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button