Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > Senad Lulić se oprostio od reprezentacije BiH: Vrijeme je za zbogom

Senad Lulić se oprostio od reprezentacije BiH: Vrijeme je za zbogom

Senad Lulić (31), kapiten Lazija, oprostio se od nastupa u fudbalskoj reprezentaciji Bosni i Hercegovine
Senad Lulić (31), kapiten Lazija, oprostio se od nastupa u fudbalskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Odluku o povlačenju s reprezentativne scene Lulić je nagovijestio i ranije, a to je potvrdio i mailom upućenom u kancelariju Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).

“Životne odluke se nikada ne donose preko noći, pogotovo kada je u pitanju ljubav, kao što je moja ljubav prema Bosni i Hercegovini i dresu zemlje koju volim. Međutim, vrijeme je za zbogom. Nakon dana i dana razmišljanja i razgovora s porodicom i svojim najbližim, odlučio sam da je za mene reprezentativna karijera završena. Teška srca ovo govorim, jer sam uložio vrijeme, zdravlje i ogromnu količinu ljubavi boreći se za grb svoje zemlje”, napisao je Lulić u pismu dostavljenom N/FS BiH, dodavši:

“Nekad je išlo loše, nekad dobro, a kruna moje karijere, kao i svih nas, je odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Ostaje žal što nismo ponovili taj uspjeh, ali smo se negdje putem izgubili i sada je vrijeme za mlade snage koje dolaze i koje bi trebale učiti na našim greškama. Neke su stvari mogle bolje, neke su urađene savršeno i jedino za čime nikada ne žalim jeste to što sam uvijek davao sve od sebe na terenu. Nekad je to nekome izgledalo možda premalo, ali svi mi znamo koliko smo preživjeli stresa, zajedno s našim porodicama. Hvala svim selektorima, Savezu, navijačima, koji su nas pratili po cijelom svijetu i koji će mi najviše nedostajati, medijima, suigračima, sakupljačima lopti, ma svima, koji su na neki način bili dio mog života, ali vrijeme je za rastanak od reprezentativnog dresa, s tim što ću biti najvjerniji navijač BiH u budućnosti. Pošto se nekad krivo protumače neke rečenice i stvari, zamolio bih medije da prihvate moju odluku, koja je donesena nakon dugo razmišljanja i na koju nikad nisu uticale stvari koje su se desile ili se nisu desile. Sa svima sam oduvijek imao dobar odnos, kako u Savezu, tako i u svlačionici, ali i mimo nje i ova moja odluka je donesena isključivo jer sam osjetio da je vrijeme za nove snage i novu krv. Hvala Vam svima što ste mi davali podršku i bili uz mene sve ove godine”.

Lulić je u dresu reprezentacije BiH odigrao 57 utakmica i postigao četiri gola.

Pored Lulića nedavno od reprezentativnog bh. dresa oprostio se i Vedad Ibišević, napadač berlinske Herthe.

 Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top