Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Saudijski fond ulaže 22 mil. dolara u Univerzitetsku biblioteku Sarajevo

Saudijski fond ulaže 22 mil. dolara u Univerzitetsku biblioteku Sarajevo

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je ambasadora Saudijske Arabije u BiH Hanija bin Abdullaha Mominaha s kojim je razgovarao o mogućnostima ekonomske suradnje.

Tokom sastanka naglašeno je da BiH i Saudijska Arabija imaju izuzetno dobre bilateralne odnose, te da treba kontinuirano unapređivati ekonomsku suradnju između dvije zemlje jer postoje neiskorišteni potencijali u oblasti gospodarstva, turizma, kao i kulturne suradnje.

Ministar Bevanda naglasio je kako je vidljiv napredak u reformskim procesima u BiH, te da je nužno nastaviti s ovim aktivnostima, što će doprinijeti i stvaranju boljeg ambijenta za privlačenje stranih investicija.

Na sastanku je bilo i riječi i o pripremama za skoro potpisivanje ugovora na temelju kog će Saudijski fond za razvitak odobriti grant od oko 22 mil. dolara za izgradnju i opremanje Univerzitetske biblioteke u Sarajevu, te kredit od oko šest mil. dolara za infrastrukturne projekte u Goraždu, saopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH.

akta.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top