Vi ste ovdje
Home > Magazin > Zanimljivosti > Saudijske vlasti ukinule zabranu putovanja Selmanu el-Audi

Saudijske vlasti ukinule zabranu putovanja Selmanu el-Audi

Saudijske vlasti ukinule su zabranu putovanja za poznatog saudijskog učenjaka i daiju dr. Selmana el-Audu koja je uvedena 2011. godine, javila je turska novinska agencija Anadolija na arapskom jeziku.

Halid el-Kaffari, lični sekretar šejha Selmana el-Aude potvrdio je da je šejhovo ime skinuto sa liste osoba kojima je zabranjeno putovanje izvan Saudijske Arabije. On je danas, na svom Twitter profilu objavio: “Hvala Allahu, šejh Selman el-Aude je dobio novi pasoš nakon što je njegovo ime skinuto sa liste osoba kojima je zabranjeno putovanje.”

Tu informaciju potvrdio je i sam šejh dr. Selman el-Auda na svom Twitter nalogu gdje je napisao: “Hvala svakom dragom insanu koji je radio na tome da mi se ukine zabrana. Hvala svakom onome ko je bio uzrok tome, pa i iskrenom dovom. Allahu, nemoj mi uskratiti njihovo iskreno bratstvo.”

Niko iz saudijskih vlasti nije komentarisao ovaj potez, a zabrana je ukinuta pošto manje od mjesec dana kako je novi kralj, Selman b. Abdulaziz krajem januara preuzeo položaj saudijskog kralja.

Šejh Selman el-Auda je jedan od poznatijih saudijskih učenjaka i daija, član je Vijeća povjerenika Svjetske unije islamske uleme i često je u određenim krugovima u Saudijskoj Arabiji kritikovan zbog svoje bliskosti sa šejhom dr. Jusufom el-Karadavijem i idejama pokreta Muslimanske braće.

IslamBosna.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top