Vi ste ovdje
Home > Kultura i tradicija > Književni kutak > Sarajevska promocija knjige „Arhitektura duše“ autorice Aide Tule

Sarajevska promocija knjige „Arhitektura duše“ autorice Aide Tule

Arhitektura duše aida tule

Pozivamo Vas na promocija knjige „Arhitektura Duše“ autorice Aide Tule koji će se održati održati, 7. novembra, 2018. godine sa početkom u 20:00h u Kamernom teatru 55.

Aida Tule, više od jedne decenije radi u oblasti primjenjene pozitivne psihologije kroz edukaciju i savjetovanje. Nakon završenog studija psihologije u Maleziji, djeluje širom u Bosne i Hercegovine u vladinom i nevladinom sektoru, kao i u zemljama EU. Aktivno piše i drži seminare na bosanskom, njemačkom i engleskom jeziku.

Knjiga „Arhitektura duše“ je arhaično arhitektonsko zdanje s nadogradnjama iz modernog vremena, ona objedinjuje univerzalne vjerske vrijednosti i psihologiju. Poput stepenica, kao osnovne vezne strukture u gradnji, ove dvije životne oblasti svojim znanjem povezuju sve unutrašnje i vanjske dimenzije ljudskog bića. Drugim riječima, otkrit ćete zanimljiv niz elemenata koji pokreću procese razmišljanja i idealan su vodič na putovanju kroz unutrašnji svijet našeg bića do njegovog središta, gdje leži naša apsolutna vrijednost, a to je sloboda u integriranosti svih dijelova naše ličnosti.

Knjiga obrađuje tri osnovne cjeline pozitivne psihologije:

  1. Smisleno povezivanje misli i emocija kroz naša prošla, sadašnja i buduća iskustva u namjeri da što bolje razvijemo svoje potencijale i vrijednosti.
  2. Planski rad na usavršavanju praktičnog znanja u vidu životnih vještina i uspješnog upravljanja njima.
  3. Izgradnja pozitivne zajednice kroz osviještene i ispravno pozicionirane ljudske resurse.

Sadržaji u knjizi su slojeviti, od prikaza filmova i priča kao praktičnih i istovremeno zabavnih materijala za rad na sebi do vjerskih koncepata kao što su molitva, hodočašće, post i dobročinstvo, kao idealnih alata za uređivanje našeg prostora duše, uma i srca. „Imala sam duboku želju da nevidljivim procesima dam jedan vidljivi oblik, tako da svi koji budu čitali knjigu budu u mogućnosti da vide ljubav, oprost, strpljenje, strah, sreću… misli.“, ističe Autorica.

Knjigu će predstaviti Amra Pandžo, profesorica svjetske književnosti i mirovna aktivistkinja i Katarina Mitrović, doktorica crkvene historije i naučna saradnica Univerziteta u Beogradu.

Odlomke iz knjige čitat će novinar Nikola Vučić. Novinarka Aida Hadžimusić vodit će program.

U okviru promocije predviđena je radionica za publiku i interaktivna diskusija.

Dobrodošli!

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top