Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Sarajevska firma radi za gigante auto-industrije: Ulaže 11 mil. eura u nove kapacitete

Sarajevska firma radi za gigante auto-industrije: Ulaže 11 mil. eura u nove kapacitete

Osnovna proširenja proizvodnih procesa u firmi “Veritas Automotive” u proteklom periodu realizirana su u procesima injekcionog brizganja plastičnih komponenti za autoindustriju, najmodernijim procesima petoslojnog ekstrudiranja plastičnih cijevi za autoindustriju, te procesa laserskog i ultrazvučnog zavarivanja plastičnih komponenti.

Implementacijom tih procesa zatvoren je prvi investicijski ciklus za tekuću godinu u iznosu od 5 miliona eura.

Krajem 2017. godine i početkom 2018. firma “Veritas Automotive” će krenuti u drugi investicijski ciklus od novih 6 miliona eura, direktno vezan za povećanje proizvodnih kapaciteta i raspoloživosti opreme.

Cilj je implementacija novih projekata za kupce BMW, VW, Mercedes i Ford u području SCR sistema za smanjenje emisije štetnih plinova iz dizelskih motora. Novi investicijski ciklus će osigurati dodatnih 60 radnih mjesta u prvom kvartalu 2018. godine.

“Veritas Automotive” je u prethodnom periodu ostvarila saradnju i potpisivanje ugovora s renomiranim njemačkih dobavljačima za isporuku cijevi za punjenje AdBlue tečnosti za SCR sisteme za smanjenje emisije štetnih plinova dizelskih motora za period 2017 – 2026. godina. Time je postala glavni dobavljač ovih komponenata za kupce Mercedes, VW grupacija, BMW i Forda.

Firma “Veritas Automotive” i dalje je u potrazi za novim stručnim kadrovima, posebno u procesno-proizvodnom području ekstruzije i brizganja plastike. Ali i za ostalim radnicima u području logistike, održavanja i industrijskog inžinjeringa.

biznisinfo.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com