Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Sarajevo: U srijedu promocija prvog “Online tradicionalnog kuhara sarajevske čaršije”

Sarajevo: U srijedu promocija prvog “Online tradicionalnog kuhara sarajevske čaršije”

Riječ je o jedinstvenom projektu kojeg je realizovala Općina Stari Grad putem Sektora za lokalni razvoj koji je pripremio kompletan projekat i ostvario saradnju sa pobratimskom Općinom Mamak iz Republike Turske, koja je investitor  U srijedu, 24. augusta u sarajevskoj općini Stari Grad bit će promovisan prvi “Online tradicionalni kuhar sarajevske čaršije”, javlja Anadolu Agency (AA).

Riječ je o jedinstvenom projektu kojeg je realizovala Općina Stari Grad putem Sektora za lokalni razvoj koji je pripremio kompletan projekat i ostvario saradnju sa pobratimskom Općinom Mamak iz Republike Turske, koja je investitor.

Ovaj online kuhar promoviše tradicionalnu starogradsku kuhinju, ali na sasvim nov i inovativan način, putem smartphone aplikacije namijenjene Android i iPhone platformi.

Na 25 ugostiteljskih objekata u užem starogradskom jezgru postavljene su naljepnice sa QR kodovima. Skeniranjem ovih kodova pristupa se aplikaciji sa svim sadržajima “Online tradicionalnog kuhara sarajevske čaršije”.

Želja je se kombinacijom tradicije i moderne tehnologije na jedan zanimljiv način turistima i svima ostaklima predstavi tradicionalni kuhar sarajevske čaršije.

Ova aplikacija bi trebala imati funkciju jedne vrste vodiča kroz bogatu starogradsku kuhinju, ali bi trebala i predstavljati značajan način komunikacije s turistima i svim građanima Sarajeva koji žive i rade u inostranstvu, a koji još uvijek pamte okuse tradicionalne sarajevske kuhinje.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com