Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Sarajevo: U ponedjeljak “Skup podrške policiji Kantona Sarajevo”

Sarajevo: U ponedjeljak “Skup podrške policiji Kantona Sarajevo”

ubijeni policajci sarajevo

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine će u ponedjeljak, 29. oktobra, biti organizovan “Skup podrške policiji Kantona Sarajevo”, povodom jučerašnjeg ubistva dvojice policajaca u sarajevskom naselju Alipašino Polje, javlja Anadolu Agency (AA).

Organizator okupljanja građana je Bosanskohercegovačko kulturno društvo “Val”, iz kojeg su pozvali i sve druge nevladine organizacije i udruženja, bez obzira na djelatnost, da se pridruže i podrže skup, te na taj način animiraju sve građane.

Skup je planiran za ponedjeljak 29. oktobra, u Parku ubijene djece Sarajeva, sa početkom u 18.00 sati.

Organizatori naglašavaju kako je veoma bitno u ovim trenucima pružiti podršku policiji Kantona Sarajevo, te poručuju kako je Park ubijene djece Sarajeva odabran kao mjesto okupljanja iz razloga što su ovi službenici sigurno u ratnom periodu bili mladi ljudi koji su voljeli svoju zemlju, a toliko godina nakon najgorih dešavanja u njoj su dali život “na jedan jako nehuman i hladnokrvan način”.

“Okupljanje je i apel vlastima da dopusti policiji veće ovlasti, te da učini promjene kojima bi policija bila sigurnija u svrsi pravilnog ostvarenja zaštite građana i njihove imovine”, navedeno je na stranici Udruženja “Val”.

U oružanom napadu jučer rano ujutro na Alipašinom Polju jedan policajac je ubijen na licu mjestu, dok je drugi sa teškim povredama glave prevezen na Kliničko-univerzitetski centar Sarajevo. Iako su se ljekari KCUS-a više sati borili za život drugog policajca, nažalost, on je preminuo.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top