Vijesti iz zemlje

Sarajevo: Saobraćaj od Briješća do Stupa obustavljen do kraja godine

Zbog izgradnje mosta prije kružnog toka u Briješću, koji se spaja na autoput, saobraćaj će biti obustavljen do kraja godine, što dovodi do velikih gužvi u prometu.

Od jutros je saobraćaj iz pravca sarajevskog naselja Rajlovac prema Stupu u potpunosti preusmjeren kroz ulicu Safeta Zajke zbog izvođenja radova na rušenju mosta koji se nalazi prije kružnog toka koji se spaja na autoput.

Zbog velikih saobraćajnih gužvi građani su ogorčeni, jer su kasnili na posao, a očekivali su da će puštanje u promet sarajevske zaobilaznice i spajanje Stupa sa autoputem u potpunosti smanjiti gužve.

“Dok bude trajala izgradnja mosta nadvožnjaka na Stupu prije novoizgrađenog kružnog toka trajat će preusmjerenje saobraćaja iz pravca Rajlovca prema gradu kroz ulicu Safeta Zajke. U zvaničnom rješenju je navedeno da će obustava saobraćaja za sva vozila na toj dionici trajati do kraja ove godine. Međutim, ako se svi radovi ne završe vjerovatno će se tražiti produženje roka”, potvrdio je za Klix.ba Mirsad Dizdarević iz Javnog preduzeća Ceste Federacije BiH.

Radi se o potpunom rušenju mosta, jer je postojeći u takvom stanju da se nalazi na skeli, a nakon toga uslijedit će izgradnja novog mosta. Svim građanima se savjetuje da se strpe, a da bi izbjegli gužve preporuka je da se na posao krene ranije i da se koriste alternativni pravci.

klix.ba

Povezani članci

Back to top button