Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Sarajevo: Nova dvorana u školi “Mustafa Busuladžić” u funkciji od septembra

Sarajevo: Nova dvorana u školi “Mustafa Busuladžić” u funkciji od septembra

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, zajedno sa saradnicima, predstavnicima Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo i izvođača radova firme G.D. Konstrukcije obišao je radove na izgradnji sportske dvorane koja se gradi uz školu „Mustafa Busuladžić“ u Dobroševićima.

Radovi se odvijaju predviđenom dinamikom i prema najavama izvođača radova trebali bi biti završeni u augustu, tako će učenici ove škole od naredne školske godine dobiti novi prostor za sport i tjelesni odgoj.
Realizacijom ovog značajnog infrastrukturnog projekta iz oblasti obrazovanja, koji je dio Programa „Novi Grad 2020“ stanovnici naselja koja gravitiraju mjesnoj zajednici „Dobroševići“ po prvi put će dobiti ovakav sportski objekat.

„Radovi bi početkom augusta trebali biti završeni, što znači da će u narednoj školskoj godini učenici škole imati nove i bolje uslove za rad tjelesnog odgoja. Po prvi put će ovo naselje dobiti sportsku dvoranu. Potpisani su svi ugovori kada su u pitanju radovi, još će ostati obaveza Ministarstva da se nabavi oprema, a u toku je procedura odabira firme za opremanje ove sale“, kazao je načelnik Efendić.
Vrijednost radova koje zajednički finansiraju Općina Novi Grad i Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS-a iznosi oko 1,2 miliona konvertibilnih maraka.
Direktor škole Duran Mrnđić kazao je da u Dobroševićima ranije nije postojala sportska dvorana. „Školska zgrada izgrađena je 1957. godine i od tada do danas nikada nije imala salu za sport. Časovi tjelesnog i zdravstvenog odgoja uglavnom se odvijaju u školskim hodnicima ili u dvorištu. Nakon izgradnje sportske dvorane konačno ćemo dobiti uslove za sportske aktivnosti i časove tjelesnog i zdravstvenog odgoja“, rekao je Mrnđić.
Dodao je da školu pohađa 530 učenika sa prostora Ahatovića, Dobroševića, Bojnika, Rječice, Reljeva i drugih naselja koja gravitiraju mjesnim zajednicama Dobroševići i Reljevo.

Emir Isić, direktor firme G.D Konstrukcije istakao je da je završena kompletna konstrukcija objekta zajedno sa krovnom, te da su ostali da se urade zanatski radovi, podovi, malteri, fasada, bravarija, elektro i mašinske instalacije, kao i vanjsko uređenje objekta, saopćeno je iz Press službe Općine.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top