Vi ste ovdje
Home > Obrazovanje i odgoj > Ekologija > Sarajevo: Naredna tri mjeseca akcija čišćenje korita rijeke Miljacke

Sarajevo: Naredna tri mjeseca akcija čišćenje korita rijeke Miljacke

Čišćenje korita rijeke Miljacke odvijat će se na potezu od Šeherćehajine ćuprije do mosta na Dolac Malti, a iz korita i sa ukupno 48 kaskada, uklanjaju se plastične flaše, lopte, šiblje i drugi otpad, koji će završiti na deponiji

 

Grad Sarajevo je s firmom ER Project d.o.o. potpisao ugovor o čišćenju korita rijeke Miljacke na potezu od Šeherćehajine ćuprije do mosta na Dolac Malti, javlja Anadolu Agency (AA). 

Uposlenici ove sarajevske firme već su počeli s čišćenjem, tako što iz korita i sa ukupno 48 kaskada, uklanjaju plastične flaše, lopte, šiblje i drugi otpad, koji će završiti na deponiji.

Projekat čićenja rijeke Miljacke na ovom potezu trajat će tri naredna mjeseca, saopćeno je iz Gradske Uprave Grada Sarajeva.    

Grad Sarajevo realizira ovaj projekat shodno gradskoj odluci o korištenju, održavanju i čuvanju uređenih korita i obala vodotoka na području grada.

Istovremeno, Grad Sarajevo svake godine finansira ove aktivnosti s ciljem da se poboljša ekološki nivo čistoće rijeke Miljacke i njenih obala.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top