Vijesti iz zemlje

Sarajevo: Na iftaru u organizaciji Grada Istanbula oko 2.000 ljudi

 U Sarajevu je večeras u organizaciji Grada Istanbula održan iftar kojem je prisustvovalo oko 2.000 ljudi, javlja Anadolu Agency (AA).

Program je počeo prigodnom izvedbom vojnog orkestra Mehter i najljepšim ilahijama na različitim jezicima u aranžmanu hora “Sultan Abdulhamid”.

Iftarski program su svojim izvedbama obogatili i poznati interpretatori poput Burhana Šabana, Hanke Paldum i Orhana Cakmaka, dok su i djeca koja su se našla u blizini dobila prigodne poklone.

Kemal Kaptaner, šef Direkcije za kulturu Grada Istanbula, u obraćanju prisutnima kazao je da su Istanbul i Sarajevo pobratimljeni gradovi.

“Kada šetate Sarajevom imate osjećaj kao da šetate gradom iz osmanskog perioda”, rekao je Kaptaner, dodajući da su građani Sarajeva vrlo gostoprimljivi i susretljivi.

Napomenuo je kako je atmosfera u Sarajevu tokom mjeseca ramazana veoma posebna kao što je to slučaj i u Turskoj.

Istakao je da su upravo zbog toga odlučili da zajedno s građanima Sarajeva provedu ramazanske trenutke, napominjući kako je iftaru prisustvovalo blizu 2.000 osoba.

“Građane Istanbula pozivam da posjete Sarajevo. Ovdje mogu doživjeti lijepe trenutke tokom ramazana. Istovremeno i Sarajlije pozivam da posjete Istanbul”, rekao je Kaptaner.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button