>
Sarajevo i turski grad Sanliurfa postali pobratimljeni gradovi Sarajevo i turski grad Sanliurfa postali pobratimljeni gradovi
Gradska skupština Sanliurfe usvojila je odluku o bratimljenju tog turskog grada sa Sarajevom, javlja Anadolu Agency (AA). U saopćenju Gradske uprave Sanliufe navodi se... Sarajevo i turski grad Sanliurfa postali pobratimljeni gradovi

Gradska skupština Sanliurfe usvojila je odluku o bratimljenju tog turskog grada sa Sarajevom, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju Gradske uprave Sanliufe navodi se da je Gradsko vijeće na posljednjoj sjednici raspravljalo i usvojilo odluku o bratimljenju dva grada.

Navodi se da su gradske vlasti Sanliurfe o tom projektu razgovarale i sa članom Predsjednitva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem tokom njegove prošlomjesečne posjete tom gradu.

Gradonačelnik Sanliurfe Nihat Ciftci kazao je da će bratimljenje pomoći u jačanju trgovinski, kulturnih i humanitarnih odnosa i saradnje između dva grada, kao i da će sporazum o bratimljenju donijeti obostranu korist.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

No announcement available or all announcement expired.