Vijesti iz zemlje

Sarajevo: Dodijeljene nagrade za najmenadžera i ličnost godine

U Sarajevu je sinoć održana svečana ceremonija 40. Izbora europskih najmenadžera i europske ličnosti godine na kojoj su dodijeljene nagrade najuspješnijim menadžerima iz nekoliko europskih država iz raznih oblasti te specijalne nagrade, javlja Anadolu Agency (AA).

Žiri je ove godine, od 27 nominovanih ličnosti, jednoglasno odlučio da nagradu za Europsku ličnost godine dodijeli predsjedniku Slovenije Borutu Pahoru.

Pahor nije bio u mogućnosti prisustvovati ceremoniji, ali je nagradu u njegovo ime preuzela ambasadorica Slovenije u Bosni i Hercegovini, Zorica Bukinac.

Za najgradonačelnika je izabran Vili Bassanese, gradonačelnik Umaga, dok je za europskog najnačelnika izabran Ibrahim Hadžibajrić, načelnik sarajevske opštine Stari Grad.

Europsku nagradu za obrazovanje i nauku je dobio Ejup Ganić, dok je Jasmina Knežević dobitnica nagrade za najbolju medicinsku ustanovu koja je otišla u ruke “Bel Medic” u Srbiji.

Nagradu za europskog najrežisera dobio je Dino Mustafić, a Senad Hadžifejzović je dobitnik nagrade za najboljeg novinara.

Face TV je dobila nagradu najbolje bh. televizije, dok je televizija N1 proglašena najboljom regionalnom televizijom.

Ceremoniji su prisustvovale brojne ugledne ličnosti iz političkog, kulturnog, privrednog i javnog života BiH i drugih zemalja.

Izbor europskih najmenadžera i europske ličnosti godine je organizovala Direkcija europske agencije za izbor i promociju najmenadžera i najkompanija – Sarajevo/Zenica.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button