Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Kupujmo domaće i halal > Sarajevo – centar halal industrije u Evropi

Sarajevo – centar halal industrije u Evropi

Sajam će omogućiti susrete regionalnih proizvođača halal proizvoda i pružalaca halal usluga.

Piše: Voloder Sanadin

Međunarodni sajam halal industrije Sarajevo Halal Fair (SHF) 2018 koji će biti održan od 27.-29.09. 2018. godine u Centru Skenderija, okupit će na jednom mjestu halal proizvođače, distributere i kupce iz cijelog svijeta.

Sajam će omogućiti susrete regionalnih proizvođača halal proizvoda i pružalaca halal usluga iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Makedonije i Albanije sa velikim kupcima i distributerima iz Europske Unije, Saudijske Arabije, Turske, Bahreina, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Malezije, Indonezije i mnogih drugih tržišta.

„SHF predstavlja priliku cijeloj regiji za značajnije uključivanje u tokove jednog od najvećih rastućih tržišta na svijetu i stoga očekujemo nastup najpoznatijih prehrambenih brendova i pružatelja usluga u cilju promocije Republike Hrvatske kao Halal-friendly destinacije“, kazao je Aldin Dugonjić, rukovodilac Centra za certificiranje halal kvalitete u Hrvatskoj prilikom predstavljanja Sarajevo halal sajma u Zagrebu.

Malo je poznata činjenica da je Hrvatska jedina država unutar EU koja ima registrovan Halal standard i zavidan broj certificiranih kompanija sa halal proizvodima i uslugama.

Više o ovome pročitajte na : balkans.aljazeera

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top