Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Sarajevo Business Forum: Bahreinci zaintersovani za ulaganje u nekretnine i turizam BiH

Sarajevo Business Forum: Bahreinci zaintersovani za ulaganje u nekretnine i turizam BiH

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, delegaciju International Investiment Bank iz Bahreina koju su činili predstavnici ove finansijske institucije iz više zalivskih zemalja. 

Gosti, koji će učestvovati na ovogodišnjem Sarajevo Business Forumu, posebno su se interesirali za mogućnosti investiranja u našu zemlju, a naročito u oblasti nekretnina i turizma. 

Jedna od prilika da se dodatno informiraju o ovim mogućnostima je i razmjena delegacija iz naše i zemalja Zaliva, kako bi se potencijalni investitori što bolje upoznali o mogućnostima ulaganja u našu zemlju. Posebno je naglašeno da je značajan korak ka približavanju Bosne i Hercegovine napravljen ukidanjem viza za ove zemlje, te uspostavljanjem direktnih avionskih linija iz zalivskih zemalja za Sarajevo. 

Predstavnici International Investiment Bank su istakli potrebu da se mogućnosti Bosne i Hercegovine još više predstave u njihovim zemljama, a jedan od načina je da to učini delegacija Vlade FBiH na čelu s premijerom, koju su pozvali u posjetu. 

Kako su istakli članovi delegacije, više marketinga i promocije BiH značilo bi i puno više turista koji bi ovdje dolazili u ljetnjim mjesecima kako bi pobjegli od velikih vrućina u Zalivu. 

-Namjera ove vlade je da potpuno otvorimo vrata biznisu – rekao je premijer Novalić, naglasivši da saradnja može biti znatno unaprijeđena još boljom komunikacijom na nivou privrednih komora naše i ovih zemalja. 

Gosti su kao jednu od prepreka za investiranje u BiH naveli komplicirano zakonodavstvo i poslovno okruženje, na čijem se poboljšanju, kako je rekao federalni premijer, intenzivno radi, saopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću. 

FENA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top