Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Sarajevo: Brojni gosti na tradicionalnom bajramskom čestitanju kod reisa Kavazovića

Sarajevo: Brojni gosti na tradicionalnom bajramskom čestitanju kod reisa Kavazovića

Među prvima Kurban-bajram reisu Kavazoviću čestitao je Cihad Erginay, ambasador Turske u BiH

 Po završetku centralne svečanosti povodom Kurban-bajrama, koja je održana u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, održano je i tradicionalno čestitanje kod reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića, u salonu Rijaseta islamske zajednice u BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Među prvima, Kurban-bajram reisu Kavazoviću čestitao je Cihad Erginay, ambasador Turske u BiH. Njih dvojica su jedan drugom izrazili srdačne bajramske čestitike, te kratko porazgovarali. Osim ambasadora Erginaya, u delegaciji ambasade Turske bili su još ataše za vjerska pitanja Hasan Atli i zamjenik ambasadora Halil Umit Cemaloglu.

Reisu su na bajramsko čestitanje došli i Arebi Halloudi, ambasador Libije, Hani Abdullah Mominah, ambasador Saudijske Arabije, te mnogi drugi iz javnog i političkog života. Reisu Kavazoviću Kurban-bajram su čestitali i mnogobrijni građani Sarajeva, među kojima i najmlađi stanovnici glavnog bh. grada, koji su od reisa darivani bajram-bankom.

Ostali gosti su počašćeni u skladu sa bajramskom tradicijom baklavom, kahvom i sokom.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top