Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Ostale aktivnosti > Sarajevo: AKOS organizovao iftar za 160 zvanica

Sarajevo: AKOS organizovao iftar za 160 zvanica

U petak 10. jula 2015. godine u Hotelu Holywood na Ilidži je organizovan još jedan iftar od strane AKOS-a i Udruženja Svitanje Sarajevo, pridružene članice AKOS-a.

 Ovaj put je iftar organizovan za predstavnike organizacija članica Koordinacije bošnjačkih nevladinih organizacija (Koordinacija BNVO), predstavnika Islamske zajednice, organa vlasti, članove Kluba prijatelja AKOS-a te poslovnih saradnika.

Iftaru je prisustovalo 160 gostiju a oni koji su se najviše potrudili da dođu su gosti iz Krajine i Tuzlanskog kantona. Također smo imali i goste iz Turske koji su krenuli na obilježavanje 20. godišnjice genocida u Srebrenici. Radi se o predsjedniku Asocijacije mladi AK partije sa užim rukovodstvom.

Nakon iftara, prisutnima se obratio predsjednik AKOS-a Ensar Mulaosmanović koji se zahvalio svima na dolasku i izrazio želju da se češće družimo i podržavamo u dobru i korisnim projektima.

Skupu se obratio i prof dr Šukrija Ramić, profesor na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici, koji je podsjetio prisutne na blagodati ramazana i važnosti zajedničkog potpomaganja na istini i pozivanja na dobro i odvraćanje od zla.

Podršku u organizaciji iftara je dala organizacija Islamic Help iz Velike Britanije.

Ovim iftarom je zaokružen ciklus ovogodišnjih iftara u organizaciji AKOS-a i pridruženih članica.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top