Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Saradnja Općine Novi Grad i Fojnice

Saradnja Općine Novi Grad i Fojnice

Delegacija Općine Novi Grad predvođena pomoćnikom načelnika Općine Novi Grad za boračka pitanja, rad, socijalna pitanja i zdravstvo Tajibom Delalićem i sekretarom Općinskog vijeća Elvirom Kosovcem, posjetili  su, u utorak, 26. septembra Općinu Fojnica.

U posjeti su bili i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Novi Grad Jasmin Šaljić, te članovi Komisije za saradnju sa lokalnim zajednicama u BiH i inostranstvu Općinskog vijeća Nejra Džanko, Elmir Šarić, Idriz Hodžić i Mirza Trhulj.

Sa načelnikom Općine Fojnica Sabahudinom Klisurom, njegovim saradnicima i predsjedavajućim Općinskog vijeća Brankom Stanićem razgovarali su o mogućnostima saradnje dviju lokalnih zajednica, te o projektima koje realiziraju.

Nakon razgovora o uspostavljanju bližih kontakata između ove dvije općine i jačanju saradnje u privrednom smislu, obišli su Franjevački samostan „Duha Svetoga“, u čijem sastavu su muzej i biblioteka, a potom i jednu od najstarijih džamija u BiH – Atik džamiju.

Također, upriličena je i posjeta  Yonus Emre instituta, gdje su članovima novogradske delegacije predstavljeni kulturni sadržaj i aktivnosti centra, saopćeno je iz Press službe Općine.

Akos.ab

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com