Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Saradanja kroz razvojne projekte između Općine Novi Grad i Općine Kakanj

Saradanja kroz razvojne projekte između Općine Novi Grad i Općine Kakanj

Delegacija Općine Novi Grad Sarajevo koju je predvodio načelnik Semir Efendić boravila je, u petak 11. marta, u zvaničnoj posjeti Općini Kakanj. Prijem za goste iz Sarajeva upriličen je u uredu načelnika Nermina Mandre.

Zajedno sa načelnikom Efendićem, u posjeti su bili i pomoćnik načelnika za finansije i zajedničke poslove Emir Dedović, pomoćnik načelnika za privredu i lokalni ekonomski razvoj Džemaludin Kahrović i v.d. pomoćnika načelnika za investicije i komunalnu infrastrukturu Hamdija Dizdar.

Tokom susreta su razmijenjena iskustva u osmišljavanju i provedbi razvojnih projekata u oblasti poduzetništva, jačanja infrastrukture, ekologije i sl.

Kako je istaknuto, Općina Kakanj nastoji uspostavljati i razvijati saradnju sa lokalnim zajednicama od kojih se mogu saznati korisne sugestije i praktična iskustva u pogledu poboljšanja kvalitete života građana.

Nakon prijema u uredu načelnika Mandre, upriličen je i zajednički obilazak Muzeja Kaknja u kojem je nedavno otvorena stalna postavka “Kakanj u periodu odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995″, a potom i Doma kulture Kakanj, te Gradske galerije likovne umjetnosti.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top