Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Sara Mehić se plasirala u završnicu svjetskog takmičenja u učenju Kur'ana za žene u Dubaiju

Sara Mehić se plasirala u završnicu svjetskog takmičenja u učenju Kur'ana za žene u Dubaiju

Hafiza Sara Mehić se plasirala u završnicu prvog Internacionalnog takmičenja u učenju Kur'ana u Dubaiju

U Dubaiju je u nedjelju, 6. novembra, otvoreno prvo izdanje Internacionalnog takmičenja u učenju Kur'ana za žene Šejha Fatima bint Mubarak.
Takmičenje traje do 18. novembra, a na njemu učestvuju takmičarke iz 72 zemlje. Takmičenje prati komisija sastavljena od vrsnih poznavalaca kur'anskih znanosti iz Saudijske Arabije, Iraka, UAE, Jordana, Alžira i Egipta. 

Predstavnica BiH-a na prvom Internacionalnom takmičenju u učenju Kur'ana za žene u Dubaiju je hafiza Sara Mehić, učenica četvrtog razreda Elči Ibrahim-pašine medrese iz Travnika. Kćerka Amira i Mirzete, rođena 01.08.1998. godine u Zavidovićima. Naučila Kur'an napamet pred svojim profesorom kiraeta hfz. Fadilom Bektašem.

U razgovoru s Amirom Mehićem, ocem hfz. Sare Mehić koji u pratnji kćerke boravi u Dubaiju, saznali smo radosnu vijest je da je hfz. Sara Mehić ušla u završnicu prvog izdanja Internacionalnog takmičenja u učenju Kur'ana za žene u Dubaiju. U završnom dijelu koji predstoji takmičarke imaju po pet pitanja, svako pitanje je oko dvije stranice Kur'ana. Odgovaraju ujutro na tri pitanja, naveče na još dva. Želimo im puno uspjeha u nastavku takmičenja.

Za Akos.ba piše: Nedim Botić

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top