Vijesti iz zemlje

Saopćenje direktora JU SŠC „Srebrenica“

Saopćenje direktora JU SŠC „SREBRENICA“

Nakon što je portal Akos.ba objavio pismo majke učenika iz Srebrenice koji je izbačen iz srednje škole u redakciju smo dobili i saopćenje direktora pomenute škole.

Nadamo se da nije namjerna propust direktora to što je izostavio ime države u kojoj živi u dopisu.

 

REPUBLIKA SRPSKA
OPŠTINA SREBRENICA
JU SŠC „SREBRENICA“ U SREBRENICI
BROJ: 9/16
DATUM: 12. 01. 2016.

AKOS – Zenica, Štrosmajerova 23.

POŠTOVANI,

U vezi sa pismom Jasminke Šišman, majke učenika Amora, koga je Nastavničko vijeće isklјučilo iz Škole, a Školski odbor potvrdio Odluku, želim da Vas obavijestim da je u tekstu pisma izneseno niz nestina na račun mene, kao direktora, ali i same Škole, kao institucije. Širenjem dezinformacija ne vaspitava se dijete. Guranje nije isto kao i brutalno premlaćivanje i to bez ikakvog povoda, do te mjere da se bespomoćna djevojčica u roku od pola sata dva puta vozi u hitnu službu Doma zdravlјa.
Zbog svega, ne samo ovoga što sam naveo, zbog istine, ali i činjenice da se mladom čovjeku ukaže na pogrešne postupke, zbog vršnjačkog nasilјa, i posebno činjenica koje ne mogu javno napisati, zbog zaštite ličnih podataka, pozivam Vas da posjetite naš kolektiv i uvjerite se u cjelokupan incident i status učenika u dosadašnjem srednjoškolskom školovanju. Takođe Vas upućujem u Policijsku stanicu u Srebrenici, čiji su radnici vodili uviđaj i prikupili izjave učenika-očevidaca i učenika koji su spriječili dalјe nasilјe koje je prijetilo ozbilјnijim poslјedicama. Takođe Vas upućujem u Hitne službe Domova zdravlјa u Srebrenici i Bratuncu.
Na kraju, takođe, upućujem Vas u Ministarstvo prosvjete i kulture Vlade Republike Srpske.
Nadam se da ćete, pridržavajući se osnovnih novinarskih načela i Zakona u ovoj oblasti, i posebno, Vaše misije i vizije, objaviti ovaj dopis, a cjelokupnom slučaju pristupiti krajnje profesionalno.

S uvažavanjem,

Mr Momčilo Cvjetinović, direktor

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button