Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Sahrana i dženaza ubijenim policajcima

Sahrana i dženaza ubijenim policajcima

Na sarajevskom groblju “Sveti Josip” sahranjen je Davor Vujinović (1972), jedan od dva policajca ubijena u petak u naselju Alipašino Polje, javlja Anadolu Agency (AA).

Sahrani su prisustvovali brojni članovi porodice, prijatelji, radne kolege, ali i sugrađni koji su odlučili odati posljednju počast policajcu koji je ubijen na dužnosti.

Suze i bol nisu mogli biti sakriveni.

Prethodno je u sali Općine Novi Grad održana komemoracija na kojima su njihovi nadređeni i kolege govorili o stradalima i podijelili sjećanja na trenutke provedene s njima. Poručeno je kako će odgovorni za ubistvo, biti izvedeni pred lice pravde.

Povodom ubistva dvojice policajaca, danas je proglašen Dan žalosti u Bosni i Hercegovini i zastave su spuštene na pola koplja.

U poslijepodnevnim satima bit će održano i protestno okupljanje u Sarajevu pod motom “Skup podrške policiji Kantona Sarajevo”.

Klanjan dženaza-namaz ubijenom policajcu Adisu Šehoviću

Na mezarju u sarajevskom naselju Buća Potok danas je klanjan dženaza-namaz ubijenom policajcu Adisu Šehoviću (44), javlja Anadolu Agency (AA).

Dženazi su prisustvovali brojni članovi porodice, prijatelji, radne kolege, ali i sugrađani koji su odlučili odati posljednju počast policajcu koji je ubijen na dužnosti.

Prethodno je sahranjen njegov kolega Davor Vojinović, a održana je i komemoracija na kojoj su se nadređeni i kolege prisjetili najsvjetlijih trenutaka iz njihove tragično prekinute karijere.

Tom prilikom poručeno je kako će odgovorni biti izvedeni pred lice pravde.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top