Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Ruski putnički avion se srušio na Sinaju, vjerovatno poginulo svih 224 putnika

Ruski putnički avion se srušio na Sinaju, vjerovatno poginulo svih 224 putnika

Ruski putnički avion Airbus A-321, kompanije Kolavia/Metrojet, koji je prevozio 224 putnika, na liniji od Šarm el Šeika do Sankt Petersburga, nestao je sa radara i srušio se u Egiptu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ruski mediji navode da je avion putovao od egipatskog ljetovališta Šarm el Šeik do Sankt Petersburga i da se najvjerovatnije srušio kod Sinajskog poluostrva.

Služba egipatske kontrole leta izgubila je kontakt sa ruskim avionom dok je navodno letio iznad kiparskog vazdušnog prostora.

Dodaje se da su se u avionu “Airbus A-321” uglavnom nalazili ruski turisti. Iz kancelarije egipatskog premijera je potvrđeno da se avion srušio na Sinaju.

Pripadnici službe sigurnosti sa mjesta pada aviona su saopćili da je srušeni ruski avion pronađen u jugoistočnom dijelu Sinajskog poluotoka. Navodi se da je ruski avion “u potpunosti uništen”, dok se strahuje da je većina putnika poginula.

“Avion je potpuno uništen, dok su svi putnici i posada aviona vjerovatno poginuli”, rekao je pripadnik službe sigurnosti sa mjesta pada aviona.

U putničkom avionu su se nalazila 224 putnika i člana posade, uključujući 17 djece.

Članovi timova za pretragu i spašavanje pronašli su olupinu ruskog putničkog aviona u području Hassana, južno od grada el-Arish, planinskog područja na Sinaju.

Egipatski premijer je formirao krizni štab koji će pratiti slučaj, dok postoji mogućnost da je pad aviona izazvao mehanički kvar. Inače, na tom području pripadnici egipatskih snaga sigurnosti se bore protiv terorista ISIS-a.

Akos.ba

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top