Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Roditelji o mektebu: Zašto nema anketa sa roditeljima?

Roditelji o mektebu: Zašto nema anketa sa roditeljima?

Amela Jordamović iz Sarajeva je majka troje djece, od kojih su dvoje učenici u mektebu.

“Još jedna stvar, koja nikako da se prilagodi djeci i njihovim obavezama je činjenica da se mektepska nastava odvija vikendom.

Možda je nekada to bilo dobro rješenje, sada više nije. Današnja djeca borave osam – devet sati u školi, idu na kurseve jezika, treninge, sekcije, i roditelji i djeca imaju stalno pretrpan raspored, i dani vikenda su jedini dani kada mogu odmoriti. Ko će natjerati i djecu i roditelje, nakon takve sedmice da ustanu i u osam sati idu u mekteb? Još ako je u pitanju više djece, s različitim terminima, onda i ti jedini dani odmora kada se roditelji i djeca mogu družiti i posvetiti jedni drugima, otići negdje na izlet, posjetiti rodbinu, prođu u odvođenju djece na mektepsku nastavu. Zar nije moguće mektepsku nastavu organizovati u radnim danima, ili barem, da se jedan dan mekteba odvija radnim danima, a drugi vikendom?

Možda bi tako bio riješen jedan od glavnih problema mektepske nastave – neredovni dolasci polaznika. Uostalom, zar se ne može napraviti anketa, pa da mi roditelji kažemo šta nam odgovara? Zašto ankete s roditeljima nisu sastavni dio planiranih aktivnosti i strategije za razvoj mekteba? Na kursu engleskog, koji pohađaju moja djeca, barem jednom godišnje svi ispunjavamo ankete, u kojima se traži da iznesemo kritike i sugestije o nastavi engleskog jezika. Isto to očekujem od onih koji kreiraju mektepsku nastavu, da nam daju priliku da kažemo svoje mišljenje“, postavlja niz pitanja Jordamović.

Cijeli tekst u Preporodu od 1. oktobra

preporod.com

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com