Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > Robert Prosinečki novi selektor BiH: Možemo napraviti dobar posao

Robert Prosinečki novi selektor BiH: Možemo napraviti dobar posao

Naravno da će nam cilj biti plasman na naredno Evropsko prvenstvo, rekao je za Anadolu Agency Robert Prosinečki, od danas selektor fudbalske reprezentacije BiH

Piše: Bakir Tiro

Drago mi je što sam danas izabran za novog selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine, istakao je za Anadolu Agency (AA) Robert Prosinečki.

Jednoglasnom odlukom članova Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH izabrani su danas selektor Prosinečki, ali i njegovi saradnici u stručnom štabu Gordan Ciprić, Dragan Spasić, Elvir Rahimić i trener golmana Kenan Hasagić.

Po prvi put od kako se biraju selektori BiH u slučaju Prosinečkog, ispunjen je uslov da selektor sam bira saradnike u stručnom štabu.

“To je normalna stvar. I moj uvjet bio je normalan, da radim s ljudima s kojima mislim da to mogu najbolje. Lako smo se dogovorili i to mi je, kako sam rekao, drago. Bosna i Hercegovina ima dobru ekipu i možemo napraviti puno. Naravno da će nam cilj biti plasman na naredno Evropsko prvenstvo”, kazao je Prosinečki, te dodao:

“Molim vas, ako možemo na ovome završiti današnji razgovor jer čekam da mi zvanično čelnici Saveza jave da sam selektor. Vidio sam iz medija, čuo od vas, ali za detaljniji razgovor sačekajmo, molim vas, da me službeno kontaktiraju i da počnemo službenu saradnju.”

Mandat Prosinečkog i njegovog stručnog štaba bit će dvije godine s jednim i jasnim ciljem, plasmanom na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top