Vijesti iz zemlje

Rijaset i BBI nastavili tradiciju podjele ramazanskih paketa

- Konvoj sa paketima je jutros krenuo iz Sarajeva i biće dostavljeni na područjima tuzlanskog, banjalučkog, bihaćkog, goraždanskog i mostarskog muftijstva, a potom će dalje biti distribuirani na tim lokalitetima

 Iz Sarajeva je jutros krenuo konvoj sa 1.000 ramazanskih paketa za porodice u potrebi širom Bosne i Hercegovine, a riječ je o tradicionalnoj humanitarnoj akciji koju organiziraju Rijaset Islamske zajednice u BiH i Bosna Bank International (BBI), javlja Anadolu Agency (AA).

Paketi će tokom dana biti dostavljeni na područjima tuzlanskog, banjalučkog, bihaćkog, goraždanskog i mostarskog muftijstva, a potom će dalje biti distribuirani na tim lokalitetima.

Rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH Ibrahim Malanović podsjetio je da je ovo sedma godina kako se realizuje akcija podjele paketa za porodice koje su u stanju potrebe.

“Ove godine smo se odlučili da ovaj naš konvoj uputimo prema pet naših muftijstava, gdje ćemo pakete podijeliti u 32 džemata“, kazao je Malanović.

On je naveo da će paketi biti uglavnom podijeljeni povratnicima koji su u najvećoj potrebi i koji su heroji ovog vremena.

“Oni su heroji ovog vremena. Pored toga što mnogi od njih nisu riješili svoju egzistenciju, zaposlenje, nažalost još uvijek se bore za svoja ljudska prava i u nekim mjestima je upitna i njihova sigurnost. Zato im ovom akcijom trebamo poslati poruku da nisu sami i da nisu zaboravljeni“, kazao je Malanović.

On je kazao da će Rijaset islamske zajednice u BiH tokom ramazana podijeliti više od 10.000 prehrambenih paketa i više od 2.000 higijenskih paketa u saradnji sa partnerskim humanitarnim organizacijama i privrednicima. Također će biti podijeljeno i hiljadu novčanih vaučera za hiljadu porodica u stanju potrebe.

Malanović se zahvalio BBI Banci koja je i ovom akcijom dokazala svoju društvenu odgovornost.

Direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom BBI Muamer Salkić izrazio je zadovoljstvo što BBI i ove godine, u saradnji s Rijasetom Islamske zajednice u BIH, unosi radost u porodice širom BiH.

“BBI Banka je mnogo puta do sada, pa i ovim gestom, gdje će hiljadu porodica dobiti pakete sa artiklima neophodnim za život, pokazala da dijeli izazove sa društvom i stanovništvom Bosne i Hercegovine i da je spremna da pomogne u što lakšem prevladavanju tih izazova“, kazao je Salkić.

On je kazao da je u ovim izazovnim vremenima važno prepoznati važnost pokazivanja solidarnosti sa najugroženijim kategorijama stanovništva zarad što lakše prevladavanje krize.

Kompanija “Klas” je i ove godine povoljnim cijenama artikala podržala akciju koju organiziraju Islamska zajednica u BiH i BBI Banka.

Hasan Mrkonja, regionalni voditelj maloprodaje Klasa, je kazao da je ta kompanija već sedmu godinu saradnik akcije podjele hiljadu ramazanskih paketa, a da učestvuje i u brojnim sličnim humanitarnim akcijama, poput nedavne posjele 22 tone brašna u saradnji sa humanitarnim organizacijama “Merhamet” i Pomozi.ba.

“Svojim doprinosom pokušavamo pomoći običnom čovjeku“, kazao je Mrkonja.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button