Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Rijaset i BBI nastavili tradiciju: Iz Sarajeva krenuo konvoj s ramazanskim paketima

Rijaset i BBI nastavili tradiciju: Iz Sarajeva krenuo konvoj s ramazanskim paketima

Iz Sarajeva je jutros krenuo konvoj sa 1.000 ramazanskih paketa za građane širom BiH, prvenstveno povratničke porodice. Riječ je o tradicionalnoj humanitarnoj akciji kojom će ove biti obradovani građani na području svih osam muftijstava u BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Bosna Bank International (BBI) nastavili su i ove godine tradicionalnu humanitarnu akciju podjele paketa hrane i higijenskih sredstava.

Radi se o pomoći koja će istog dana biti podijeljena građanima na području gradova Tuzla, Goražde, Banja Luka, Bihać, Travnik, Zenica, Mostar i Sarajevo. Ukupna vrijednost ovogodišnje pošiljke ramazanskih paketa iznosi blizu 100.000 KM, a svaki paket sadrži osnovne prehrambene i higijenske proizvode.

Rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH Ibrahim Malanović podsjetio je da je ovo šesta godina kako se realizuje akcija podjele paketa za povratničke porodice u BiH.

“U proteklim godinama smo se uglavnom fokusirali na dva ili tri muftijstva. S obzirom na aktuelnu situaciju oko pandemije koronavirusa ove godine smo organizirali podjelu za sva muftijstva, odnosno širom BiH”, rekao je Malanović.

Naglasio je da će i dalje najveći dio paketa biti podijeljen povratničkim porodicama, onima kojima je pomoć i najpotrebnija.

“U vremenu pandemije koronavirusa, ali i u vremenu ramazena, mi im trebamo poslati poruku da oni nisu sami i na taj način ih ohrabriti”, rekao je Malanović, dodajući da će ove godine, osim 1.000 prehrambenih paketa, svaka porodica dodatno dobiti i higijenska sredstva.

Mlanović je podsjetio kako je Rijaset tokom ranijih akcija povratnicima podijelio 4.500 paketa pomoći.

Direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom BBI Muamer Salkić izrazio je zadovoljstvo što BBI i ove godine, u saradnji s Rijasetom, unosi radost u porodice širom BiH.

“Mi ćemo svakako pakete podijeliti po prioritetima. S obzirom na stanje kroz koje prolazi cijelo društvo, neophodnan nam je ovakav vid suosjećanja i solidarnosti kako bi što lakše i bezbolnije prevazišli ove izazove. BBI je banka je to uradila mongo puta do sada a to i sada potvrđuje”, poručio je Salkić.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top